Punct! …Și de la capăt.

Punct

Site-urile cum ar fi eJobs, BestJobs sau alte surate de-ale lor, gem de joburi puse pe tapet. La unele se adună chiar și mii de aplicări, mai ales la cele care par să nu necesite o specializare strictă. Habar n-am cum aleg cei de la HR. Recrutorii, vreau sa spun. Nu cred că le e ușor, pe de o parte. Nu cred că se orientează bine, pe de altă parte. Spun asta pentru că același job apare iar și iar.  Ori nu-l vede cine trebuie și, deci, nu apare cine trebuie, ori pretențiile sunt peste măsură de exagerate. Știu cât de cât cum stau lucrurile fiindcă de peste doi ani sunt foarte interesată. Ca orice om în căutarea unui job.

Am constatat că s-a ajuns ca în România mulți dintre noi să nu mai putem lucra fiindcă nu toți suntem tineri absolvenți, nu toți știm aproape la perfecție limba engleză, germană, franceză sau naiba mai știe ce limbă vorbesc cei ce au aterizat cu firma respectivă în țara noastră. Am impresia că pregătirea profesională și mai ales experiența sunt cam pe ultimul plan. Degeaba ești experimentat într-un domeniu dacă n-ai vreo 25 de anișori și dacă nu ciripești foarte bine măcar un grai din cele amintite. Sigur că nici astea nu-s suficiente dar sunt atuuri. Importante.

Presupun că, în mare parte, cei care aplică o fac la plesneală, poate-poate. Unii și din disperare, și-i înțeleg pentru că știu cum este. Totuși, nu am idee cum ajung în diverse posturi grămadă de neaveniți de care ne lovim zilnic peste tot. Nu prin intermediul unor astfel de filtre. Ar fi imposibil pentru că asta-i calea grea, pe care o aleg doar cei care mai cred în seriozitate, corectitudine și măcar puțin în șansă. Fac și eu parte dintre acești naivi.

Nu-i mult timp de când vorbeam despre Speranță, despre așteptări și… zâmbete. Aproape nesperat, lucrurile s-au legat. De vreo trei zile încerc să îmi înghesui viața într-un troler mediu și un bagaj de mână lucru care s-a dovedit greu spre imposibil. Adică n-a încăput. Pare mică pe dinafară dar e mult prea complicată când o iau la bani mărunți. Nu-s adepta chinezăriilor dar ieri a trebuit să fiu, de nevoie. Sper să nu cedeze chinezăria. Sper s-o pot târî. Sper să fie OK. Asta cel mai mult.

Pentru că am pus un mare punct vieții mele de până acum și o iau de la zero. Din nou.

..

59 comments

  1. Succes Elly! Oriunde ai merge și orice hotărâre ai luat, dar mai ales oricât de greu ar fi începutul, eu îți doresc să ai putere și să îți duci visul până la capăt. Te îmbrățișez și îți țin pumnii. 🙂

    1. Multumesc mult, Sonia!
      Din pacate, prinsa cu toate aceste probleme, am fost si voi mai fi aproape absenta de peste tot. Sper sa fie OK. Chiar sper. Te imbratisez si eu 🙂

  2. Deci pleci spre alte meleaguri, mai primitoare. Presupun că ţi-ai găsit un job acolo. Va trebui să înveţi limba respectivă, pentru a putea avansa, fiindcă nu pleci pe un post prea înalt, care te aştepta pe tine. Sunt convins că vei reuşi.
    Îţi urez din toată inima mult succes! Sunt convins că vei reuşi, fiindcă eşti o fată inteligentă, muncitoare şi tenace. Dacă vei avea şi un pic de noroc, nicio adversitate nu-ţi va rezista.
    Atunci când vei socoti că e cazul, ne vei da amănunte despre ce, cum şi unde faci ce faci. Sper să nu ne uiţi. Drum bun!

    1. Nu stiu ce sa spun, doar ca plec cu speranta ca va fi bine. Va mai spun eu ce si cum, cand si cand. Sper sa mai reusesc sa scriu despre aceasta experienta cate ceva pe bloguri. N-as avea cum sa va uit.
      Multumesc mult 🙂

  3. Inteleg ca mai sunt si altii ca mine 🙂 Capul sus, si ai incredere in tine! Trebuie sa fie bine!!!

  4. Mai mult ca oricand, societatea care s-a dezvoltat acum, te face sa o iei de la inceput mereu.
    Un nou inceput vine pe neasteptate. La o varsta mai risti. Nu ai ce sa faci. E o vanzoleala in toata lumea. Luam decizii pentru a fi mai bine si atunci cand o facem, o facem cu gandul la ceva bun atat pentru noi cat si pentru ceilalti.
    Mult succes!

  5. Nici nu mai stii…cand esti tanar absolvent iti zic ca n-ai experienta; cand ai experienta nu mai esti tanar absolvent…
    Succes Elly in tot ce ti-ai propus! Te pup!

  6. Elly weiss, în timp am fost o prezenţă sporadică în locul rezervat comentariilor pe blogul tău, fiindcă neîntorcându-mi niciodată vizita, am considerat că nu sunt dorită aici, dar vreau să ştii acum înainte de a pleca în necunoscut că ti-am citit blogul cu deosebit interes şi încântare. Mi-ai lăsat impresia unui om de o verticalitate de invidiat. Eşti sinceră, inteligentă, hotărâtă, calculată. Cu toate aceste calităţi, pe care o bunică cu experienţa vieţii în spate, ţi le-a descoperit in zecile de articole şi comentarii pe care le-ai scris, am convingerea fermă că vei reuşi, oriunde vei merge. Chiar dacă aleile pe care vei merge nu vor fi presărate doar cu petale de trandafiri şi din când în când vei mai călca şi pe spini, să nu disperi fiindcă o luptătoare ca tine va găsi întotdeauna soluţia de a depăşi momentele grele. Sincer, sincer în acest moment am ochii în lacrimi fiindcă am vrut să scriu că fără să te cunosc personal, fără să fi dialogat cu tine cine ştie ce, îmi eşti nespus de dragă. Ei uite că ţi-am spus acum ! Aşa te simt şi cu dragoste îţi dau un sfat şi dacă intuiţia mea a dat greş, atunci ignoră: din felul în care “te-am descifrat”, în atitudinea ta există ceva care facilitează celor din jurul tău tentaţia de a te exploata atât fizic cât şi emoţional, motiv pentru care poţi avea de pierdut. Eşti prea pătrunsă de sentimentul datoriei, prea vrei să te comporţi şi să faci totul perfect , ori din păcate, această calitate naşte întotdeauna exploatarea conform zicalei “bate tot calul care trage, dacă vrei să meargă bine”. Şi pe plan sentimental se întâmplă acelaşi lucru, fie că este vorba de prietenie, fie că este vorba de dragoste şi rişti să fii singura dintr-o relaţie în care dai totul dintr-o dată, fiindcă celălalt nu mai simte nevoia să completeze nimic. Poate greşesc, poate nu trebuia să-ţi scriu, dar … nu m-am putut opri, am vrut să-ţi fiu aproape, să simţi că nu eşti singură niciodată în drumul tău.
    Iţi doresc MULT NOROC Elly , fiindcă minte ai destulă şi sunt sigură că vei şti să foloseşti şansele ce ţi s-ar ivi! Voi fi mulţumită sufleteşte să pot găsi din când în când semne ale trecerii tale pe acest blog.

    1. Draga Aurora, ma onoreaza fiecare vizita pe care mi-o faci. Din pacate eu is cam certata cu poezia. Mirela știe 🙂 Am mai trecut, destul de rar. In ultima vreme e si timpul de vina fiindca nu prea este 🙂
      Ai intuit destul de bine. Cam așa sunt. Am incercat. Nu cred ca pot sa ma schimb… 😦
      Multumesc din suflet si scuza raspunsul atat de scurt dar sunt pe fuga. Am vrut sa va raspund neaparat, macar in 2-3 cuvinte sau 2-3 randuri. 🙂

  7. Elly, draga mea, mă bucur pentru tine.
    Sper să fie un loc, un job şi oameni care să nu te dezamagească prea mult (spre deloc :))
    Abia aştept şi alte veşti.
    Te îmbrăţişez cu mare drag, succes în toate!

  8. Am scris aiurea, unde nu trebuia și poate nu te mai uiți acolo, așa că prefer să repet. Mult noroc și să–ți ajute Dumnezeu, dragă Elly ! Ai grijă de tine !

      1. Nu se pune problema iertării între noi. Știm că fiecare are câte o perioadă mai ocupată cu altceva decât blogurile. Mă bucur să observ că pari ai fi mai liniștită, mai mulțumită. Să-ți ajute Dumnezeu în toate !

  9. Elly, ceea ce era de spus, ți-am spus. Îți doresc în primul rând sănătate, reușită, spor și să ne revedem cu bine! Să auzim numai de bine, de foarte bine! Abia aștept vești de la tine. Vești bune și foarte bune. Mai povestim noi, se înțelege. Cu tot dragul și prietenia pe care ți le port. Drum bun și multă șansă! 🙂

  10. Elly draga mea, ai fost alaturi de mine in acest spatiu minunat si te-am descoperit ca fiind un om sensibil si inteligent. Intr-adevar Romania e tara in care oamenii tineri si nu numai nu isi mai pot face un viitor, si aleg sa plece peste hotare. Te inteleg perfect, si sotul meu e plecat in Italia din acelasi motiv pentru ca in tara nu si-ar fi gasit un job. Nu privi inapoi si mergi cu speranta ca va fi mai bine. La un moment dat trebuie sa fie bine, asa ca nu ceda niciodata, capul sus. Te imbratisez cu drag, si iti doresc mult noroc.

  11. Incantata de cunostinta, în noua ta … viata! 🙂
    Si aici se practica metoda cu “experienta” si aici se solicita la plesneala….
    Iti doresc mult succes in tot ceea ce vrei sa faci!
    Te îmbratisez draga mea!

  12. Tare mult mă bucur să îţi citesc rândurile acestea şi extrem de mult noroc îţi doresc. Să dea Domnul să fie totul bine, aşa cum meriţi şi îţi dorim cu toţii! Mult SUCCES, DRAGA MEA!

  13. Un nou inceput, sperante noi. sper sa ai parte de multe bucurii pe drumul ce-l pornesti. Vad ca pe langa toate calitatile care le ai nu esti lipsita nici de curajul de a o lua de la zero. Multora le e frica de un nou inceput, un drum necunoscut si raman sa se complaca in ceva ce nu-i face fericiti si multumiti de sine. Tu ai din toate calitatile, iti doresc sa ai parte de sansa si multe experiente frumoase pe care sa le imparti cu noi.
    Te imbratisez cu drag.

  14. bafta Elly!
    stiu ca acum esti intr-un vartej, te desprinzi dintr-un loc si inca nu prinzi radacini in altul dar tu ai stiut mereu ce e de facut…
    un pic de noroc si totul va fi asa cum iti doresti, poate chiar mai bine de atat 🙂
    te imbratisez >:D<

  15. multa bafta Elly oriunde te vor purta pasii!
    stiu ca o sa fie bine intr-un final…
    dar pana la acel final urcam si coboram si iar urcam si tot asa….
    eu acum cobor….tot cobor si tare ma tem ca o sa ajung la nucleul pamantului si nu o sa gasesc grumul de intoarcere….
    dar o sa fie si bine….
    te pop!

  16. E un drum Elly, oricum ar fi el! mergi inainte, nu te abate, da tot ce ai mai bun si mai frumos, si pastreaza-ti mintea si inima deschisa! Sa-ti fie cu fericire! 😉

  17. Ma bucur pt tine, draga Elly, caci speranta este ceva minunat. Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa ai parte de ceea ce ti-ai dorit atat de mult. Si sa se aseze toate in fagasul lor, asa cum zici si tu.
    Numai bine iti doresc cu drag din toata inima! 🙂

  18. e unul dintre cele mai frumoase articole pe care le-am citit in ultima vreme 🙂 noi am mai vorbit si esti o fire tare, o sa reusesti orice ti-ai propune 🙂 am schimbat linkul din blogroll sa stii, am trecut acest blog 🙂

  19. Eu am cam pierdut sirul de cand am plecat, dar am inteles ca urmeaza a se intampla ceva important, drept urmare .. mult spor si noroc in cele ce ti-ai propus! 😀

Leave a comment