Chinezăria

Airport-Check-In

Gara de Nord. Nici n-am coborât bine pe peron că mă sună fostul meu coleg. Mă așteaptă în afara gării. Mi-a adus ceea ce aveam nevoie ca de aer. Mă târâi greu cu chinezăria aia imensă pe care n-am dat decât 25 de lei și ajung, în sfârșit, în afara gării. E acolo. Îmi înmânează minunea. Nouă, strălucitoare, însoțită de o hârțoagă oficială. O pun bine în bagajul de mână și sper să nu uit unde. Nici nu mai știu ce mai am și unde în cele două bagaje după două zile în care am executat aproape un milion de permutări.

Fostul coleg își cere scuze, mii de scuze, că nu poate să vină cu mine la aeroport fiindcă au foarte mult de lucru și trebuie să fie repede înapoi. Știu că așa este. Singurul lucru util pe care-l mai poate face pentru mine e să mă ducă la stația lui 780.

Cu doar 3,5 lei o să fiu la Otopeni, mai nou Henri Coandă. Doi bărbați o pățesc cu controlorii: cardul validat pentru o singură persoană în loc de două. Cu siguranță din necunoaștere ori pentru ca și dispozitivul mai dă rateuri. E enervantă însă controloarea care îi întreabă și tot întreabă de ce n-au știut, de ce n-au întrebat, de ce, de ce, de ce… Am mai scris despre controlorii RATB-ului. Cred că îi angajează doar pe cei cu IQ de maimuță și care știu perfect ce înseamnă însistența. 

Am amintit cât de puțin costă un drum la aeroport pentru a face o paralelă între o cursă cu taxiul și una a RATB-ul. Cu taxiul mi-e frică să mă gândesc. Mai ales când taxiul nu-i cel corect.

N-am mai fost în aeroport din 2005. Parcă ceva s-a schimbat. În primul rând muzica aia oarecum ambientală, care mie îmi părea înfiorătoare. Și care-mi făcea rău. La nu știu ce dispozitiv se înfășoară bagaje în folie subțire contra unei sume de bani. Nu cine știe ce deși cum am văzut, am uitat. Parcă mi-aș înfășa și eu bagajul, adică l-aș securiza, că așa se numește procedeul. Însă sunt speriată de greutatea lui. De acasă mă tot întreb dacă nu cumva depășește cele 32 de kg admise. Colegul meu l-a ridicat și a spus că are 45 de kg. Hmm! M-a speriat și mai tare.

Ajung la check-in și, tot de teamă, întreb pe fata de acolo de unde aflu greutatea bagajului. Zăpăcita de mine, abia după ce întreb văd că ăla pe care e pus e chiar cântarul. Tipa îmi spune, zâmbind, același lucru. N-are decât 19,1 kg…părându-mi-se, probabil, extrem de greu din cauză că e o geantă lăbărțată și cu un centru de greutate care pare că migrează continuu, complet aiurea. Cel de mână, sub 6 kg… Toată spaima mi se spulberă ca suflată de vânt. Și, privind cum bagajul meu cel mare pleacă nu se știe unde, teoretic spre cală, imi vine din nou în minte înfășatul ăla în folie. În fine, fie ce-o fi! Nu mai pot face nimic…

Poarta numărul 6 scrie pe mine. Sunt trimisă să execut numărul de striptease regulamentar…

..

40 comments

 1. Şi îţi făcuseşi atâtea griji referitoare la greutatea bagajelor…
  Se vede că n-ai probleme cu propria greutate. Altfel, aveai un cântar.
  Dacă te-ai dus la aeroport, înseamnă că nu ţi-a fost frică de zbor.

  1. La cat am eu (vreo 48-49 de kg), 20 de kg de bagaj par a fi vreo 30. De aceea am fost ingrijorata. Ba am avut cantar dar acum vreo luna a găsit de cuviinta sa-si dea obstescul sfârsit. I s-a rupt ceva care nu mai poate fi reparat.
   Grijile stiam eu de ce le aveam.
   Am inteles ca-s destule persoane carora le e teama de avion… Pentru mine e ca un autobuz si o spun la modul cel mai serios.

 2. Nu le-am infasurat niciodata in schimb de jur imprejur am pus haine si doar in mijloc chestiile dure sau fragile.
  Weekend placut oriunde ai fi. 🙂

  1. Infasurarea aceea are alt scop. Chestiile dure sau fragile daca e sa se distruga, se distrug oricum.
   Multumesc pentru urare. 🙂 Din pacate, n-am mai avut timp sa raspund nimanui…

 3. Acum mi-ai facut pofta de un zbor….. iubesc avioanele! 🙂
  Aici nu le înfasoara nimeni in plastic… o fi bine, o fi rau? 🙂

  weekend minunat!
  pupici!

  1. Minnie draga, si mie imi plac. Dar n-am mai zburat de multi, multi ani, cum am spus in articol.
   Nu stiu de-i bine sau rau… 🙂
   Multumesc pentru urare! Te pup si eu! 🙂

 4. Atat de tare iubesc avioanele, insa la decolare si aterizare am emotii. Si acum am emotii cand ma gandesc ca peste 3 saptamani trebuie sa zbor acasa si ma iau emotiile numai cand ma gandesc la conditia mea;). Eu niciodata n-am infasurat bagajul. Insa acum niste ani, m-am dus la aeroport cu un bagaj dintr-un material foarte subtire, o chinezarie de geanta, cu doua buzunare in parti, cand am ajuns la destinatie, unul dintre buzunare era rupt. noroc ca n-am pus nimic in ele. Se vede ca cel care a mutat bagajul, a tras de buzunare si fiind foarte subtire s-a rupt. Dar in rest totul a fost bine.
  Astept continuarea si destinatia.
  Te imbratisez.

  1. Cred ca ai zburat deja spre casa intre timp 🙂 Sper ca totul a fost bine.
   A sosit continuarea dupa cam lung timp. Din pacate n-am timp de nimic. Vine si destinatia. 🙂
   Tina, te imbratisez si eu cu tot dragul! 🙂

 5. Mă bucur că ți-ai păstrat simțul umorului, asta înseamnă că ești bine! Aștept continuarea. Noroc și să auzim numai de bine, Elly dragă! 🙂

  1. Cred ca m-am nascut cu simtul umorului. Orice-ar fi, si eu observ ca nu ma paraseste. Chiar de e sa fac doar haz de necaz 🙂
   Sunt bine, atat cat pot fi. Multumesc, Mirela! Te imbratisez cu drag! 🙂

 6. N-am prea înţeles ce e cu chinezăria dar sigur mă prind dacă revin asupra textului. Vestea cu biletul de 3,5 bilet de autobuz spre Otopeni..e fantastică. Abia aştept să imi povesteşti restul aventurii. Să-ţi fie bine. Oriunde! Oricând!

  1. Permisibile contra cost, Rudolph! La WIzz se poate lua bagaj de cala de 32 de kg. Ala este maxim ce poate fi luat intr-un bagaj dar poti lua si 2 sau 3 sau mai multe. Unii cara diverse dupa ei…dar eu n-am avut decat 19 kg. Ma speriasem degeaba. 19 nu inseamna foarte mult.
   Vei afla si unde am ajuns 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s